Yonimassage

Yoni er et sanskrit ord for det kvindelige kønsorgan.

I en tantrabehandling er yonimassage et muligt tilvalg, hvis dette er et ønske fra kvindens side.

Men hvorfor overhovedet inkludere kønnet i en kropsbehandling?

Der kan være mange årsager til at inkludere yoni i en behandling. For nogle kvinder skyldes det ændringer i deres yoni eksempelvis i forbindelse med en graviditet. Arvæv fra en svær fødsel kan i mange tilfælde genere kvinden rigtig meget, da arvæv har en tendens til at blive meget sensitivt og dermed give smerter ved samleje.

Andre kvinder har altid haft et komplekst forhold til deres yoni, måske smerter ved penetration (vulvodyni), spændinger, overfølsomhed eller omvendt følelsesløshed og manglende fornemmelse af yoni.

Andre kvinder igen savner større forbindelse til deres yoni uden at de nødvendigvis oplever store problemstillinger. Det kan blot være en intuitiv fornemmelse af, at der er noget i mig, som jeg savner at forbinde mig fuldt ud med. En følelse af, at jeg ikke helt har nok kropsbevidsthed i området. Eller måske en nysgerrighed og fornemmelse af, at der er mere i livet til mig – flere skatte og indre rigdomme, som jeg ikke er bevidst om.

Uanset årsagen til at bringe bevidsthed til yoni på ny, så kan det føre dig nye smukke steder hen i dig selv.

Som kvinde er din yoni nemlig dit kraftcenter. Det er her du kan hente næring, visdom og livskraft. Når du ikke har kontakt til din yoni, så afskærer du dig fra den gave, der ligger i din krop. At ”samtale” med din yoni, skabe forbindelse og nærvær i yoni, er en måde at forbinde dig med din kraft og styrke. Og når du først har forbindelsen, vil du kunne bruge det nærvær og den kraft på alle områder i dit liv. Den kan fører til en større kreativitet, livsglæde, sensitivitet, seksualitet, mmm.

Når mange af os omvendt oplever, at Yoni ikke er et kendt og trygt sted i kroppen, fuldt af nærvær og liv, er der ofte en overordnet årsag til dette. Der kan være en række andre årsager, lignende dem, som jeg nævnte før, eksempelvis svære fødsler, desuden traumatiske oplevelser i forbindelse med sex, gynækologiske undersøgelser, fertilitetsbehandlinger, mm.

Men der en overordnet god grund til, at vi ofte ikke er forbundet med bunden af vores krop (denne årsag gælder også mænd). Det handler om, at når vi igennem vore opvækst er blevet forskrækkede, har fået et chok, har oplevet angst, så ”sætter det sig” særlig meget i underlivet, i hele bækkenområdet. Det der sker, når vi får et chok er nemlig, at vi trækker os opad i kroppen og væk fra vores bund. Vi løfter os bevidsthedsmæssigt, krummer os evt sammen i maven, skubber vejrtrækningen opad, og flygter i mange tilfælde helt væk fra kroppen. Og ofte lander vi aldrig fuldt ud igen, men forbliver væk fra vores bund bevidsthedsmæssigt.

Hvis vores opvækst har været præget af chok, så sidder disse ofte i underlivet og gør det sværere at mærke os selv og være fuldt ud til stede i vores krop. Nogle gange med meget store og ”larmende” problemstillinger, andre gange på en mere subtil og skjult måde. Men på alle måder noget som forhindrer os i at være fuldt ud nærværende og til stede i det fundament, som vores bækkenområde er.

Uanset hvad problemet er, så er kuren nærvær og bevidsthed til området. Og berøring, som er fuldstændig indfølende og respektfuld over for Yoni. Når vi fører bevidsthed og energi til et område, som ikke er vandt til at blive lyttet til så nænsomt, så vågner energien der og vi mærker lige pludselig nuancer og fornemmelser, som ikke har været tydelige for os før. Yoni er et meget kraftfuldt sted i kroppen, så derfor kan bevidstgørelse af yoni blive meget transformerende. Yoni indeholder så meget energi og når denne energi bliver mødt og giver slip, så kan det føles magisk.